Η «μεταμόρφωση» του πάρκου Φιξ

Η «μεταμόρφωση» του πάρκου Φιξ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα «καινούργιο» πάρκο απέκτησε η Αθήνα με την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Κλωναρίδη – Φιξ, έκτασης 7.500 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην πυκνοδομημένη περιοχή των Πατησίων

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πάρκο από συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο το κόστος της αποκατάστασης ανέλαβε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και η FIX Hellas μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Στο πλαίσιο της ανάπλασης αποκαταστάθηκαν οι κατεστραμμένες διαδρομές του πάρκου με υδατοπερατό υλικό, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφείται η βροχή. Αντικαταστάθηκαν τα παγκάκια του πάρκου, τα οποία στη συνέχεια φιλοτεχνήθηκαν από σπουδαστές του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΚΤΟ, καθώς και οι κάδοι απορριμμάτων. Επιπλέον, τοποθετήθηκε σήμανση, ενώ σε όλα τα φωτιστικά εγκαταστάθηκαν κεφαλές τεχνολογίας LED για βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση και αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του σιντριβανιού. 

Η «μεταμόρφωση» του πάρκου Φιξ-1
Φωτ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR.

Με βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Ecoscapes σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, στο πάρκο φυτεύτηκαν πάνω από 4.500 φυτά της μεσογειακής χλωρίδας, που έχουν χαμηλή ανάγκη νερού και αντέχουν στις συνθήκες της πόλης. Σε όλα τα σημεία του πάρκου έχει φυτευτεί «λιβάδι», έτσι ώστε να παραμένει πράσινο όλο το χρόνο. Μέριμνα έχει ληφθεί και για τα πουλιά του πάρκου, καθώς έχουν τοποθετηθεί ποτίστρες και ταΐστρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή