ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομισιόν: Προτείνει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ενόψει καλοκαιριού

Κομισιόν: Προτείνει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ενόψει καλοκαιριού

Τη σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προτείνει στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει καλοκαιριού, η Κομισιόν. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, θα πρέπει να εξαιρούνται από τα -σχετιζόμενα με τα ταξίδια- τεστ για τον κορωνοϊό και την καραντίνα, 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής επεσήμανε ότι ο αριθμός των εμβολιασμών συνεχίζει να αυξάνεται και η διαπορά της πανδημίας στην Ε.Ε. μειώνεται. 

Υπενθυμίζεται πως χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θέσπιζεται το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και παρουσιάζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία έκδοσής του.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αποδεικνύει πως ένας πολίτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από όσα έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ε.Ε., είτε έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. 

Με πληροφορίες από Reuters