Κομισιόν: Προτείνει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ενόψει καλοκαιριού

Κομισιόν: Προτείνει τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών ενόψει καλοκαιριού

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σταδιακή χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών προτείνει στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει καλοκαιριού, η Κομισιόν. 

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού, θα πρέπει να εξαιρούνται από τα -σχετιζόμενα με τα ταξίδια- τεστ για τον κορωνοϊό και την καραντίνα, 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της τελευταίας δόσης του εμβολίου.

Ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής επεσήμανε ότι ο αριθμός των εμβολιασμών συνεχίζει να αυξάνεται και η διαπορά της πανδημίας στην Ε.Ε. μειώνεται. 

Υπενθυμίζεται πως χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θέσπιζεται το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19 και παρουσιάζεται το περιεχόμενο και η διαδικασία έκδοσής του.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα αποδεικνύει πως ένας πολίτης είτε έχει εμβολιαστεί κατά της COVID-19 με οποιοδήποτε εμβόλιο από όσα έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας από την Ε.Ε., είτε έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα, είτε έχει αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. 

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή