Μονάδα αφαλάτωσης στο Μαράθι των 5 κατοίκων

Μονάδα αφαλάτωσης στο Μαράθι των 5 κατοίκων

Η εγκατάστασή της θα δώσει τέλος στην αγωνία των ελάχιστων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού για την επάρκεια νερού

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονάδα αφαλάτωσης, παραγωγής 30 κ.μ. ημερησίως πόσιμου νερού, αποκτά η νησίδα Μαράθι – με πληθυσμό απογραφής μόλις 5 κατοίκους – που βρίσκεται κοντά στην Πάτμο.

Η εγκατάστασή της θα δώσει τέλος στην αγωνία των ελάχιστων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού για την επάρκεια νερού.

Το έργο αφορά στην προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης, στη διενέργεια υδροληψίας μέσω γεώτρησης για την απομόνωση του θαλασσινού νερού και στη δημιουργία δικτύου μεταφοράς του νερού από γεώτρηση στη μονάδα αφαλάτωσης και από εκεί, στην ήδη υπάρχουσα κεντρική δεξαμενή του νησιού. Η μονάδα αφαλάτωσης θα ηλεκτροδοτείται με αυτόνομο φωτοβολταϊκό σταθμό.

Το έργο, προϋπολογισμού 201.500 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από τους ευρωπαϊκούς πόρους, του ΕΣΠΑ 2014-2020, της Περιφέρειάς μας και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάτμου, στον οποίο ανήκει το νησί, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή