Ισπανική πρόταση για τις φρεγάτες

Ισπανική πρόταση για τις φρεγάτες

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επισήμως την πρότασή της για τη ναυπήγηση τεσσάρων φρεγατών F-110 για το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) προώθησε χθες η ισπανική Navantia. Οι Ισπανοί επισημαίνουν ότι θα εκσυγχρονίσουν τις φρεγάτες κλάσης ΥΔΡΑ (ΜΕΚΟ) του Π.Ν., ενώ τονίζουν ότι οι F-110 θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά και του ισπανικού Ναυτικού, με ευρωπαϊκά και αμερικανικά συστήματα που θα είναι διαλειτουργικά. Υπογραμμίζουν επίσης ότι η Navantia σκοπεύει να συνεργαστεί με την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία με μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας μέσα από συνεργασίες με πανεπιστήμια και κέντρα αριστείας για την καινοτομία και την ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού.

Από τη Navantia σημειώνεται ότι υπάρχει πρόθεση για τις απαραίτητες επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση των ελληνικών ναυπηγείων. Τονίζεται επιπλέον ότι η Navantia, με σκοπό να ισχυροποιήσει τους δεσμούς της με την ελληνική βιομηχανία, εγκαινιάζει στις 9 Ιουνίου τη διαδικτυακή πύλη «Ημέρα Βιομηχανίας», η οποία θα της επιτρέψει να έρθει σε επαφή με το ελληνικό ναυπηγικό και βιομηχανικό οικοσύστημα και με εγχώριες εταιρείες κάθε είδους και μεγέθους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή