Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών

Εξαδάκτυλος: Δεν συζητάμε μαζικό εμβολιασμό παιδιών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν συζητείται αυτή τη στιγμή μαζικός εμβολιασμός σε παιδιά», ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι η συζήτηση αφορά μόνο σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα. «Οι εμβολιασμοί παιδιών αφορούν σε παιδιά, τα οποία για κάποιο ιδιαίτερο λόγο υγείας κινδυνεύουν περισσότερο από τα άλλα. Δεν αφορά μαζικό εμβολιασμό των παιδιών η συζήτηση αυτή τη χρονική στιγμή. Τα παιδιά κινδυνεύουν ελάχιστα από τον κορωνοϊό και να νοσήσουν βαριά και να έχουν σοβαρές επιπτώσεις», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «στη χώρα μας υπάρχει μια εκκρεμότητα, στο θέμα του εμβολιασμού πολιτών άνω των 60 ετών, την οποία δεν πρέπει να διατηρήσουμε επί μακρόν».

«Ένα 30%-35% των πολιτών άνω των 60 ετών που είναι οι άνθρωποι που κινδυνεύουν κυρίως από την Covid και είναι οι ομάδες που προστατεύτηκαν από το σύνολο της κοινωνίας επί 15 μήνες με επώδυνο τρόπο, δεν έχουν σπεύσει να εμβολιαστούν. Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα. Πρέπει πρώτα να λυθεί αυτό το θέμα. Στη χώρα μας προηγούνται οι άνθρωποι που έχουν αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο», είπε για να συμπληρώσει ότι αυτή τη στιγμή «δεν έχουμε εμβολιασμένους διασωληνωμένους».

Διαβάστε: Ποιες χώρες είπαν «ναι» στον εμβολιασμό των εφήβων

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή