Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 23 κιλά καθαρής ηρωίνης, αξίας 90 εκατ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 23 κιλά καθαρής ηρωίνης, αξίας 90 εκατ. ευρώ

Περισσότερα από 23 κιλά υψηλής καθαρότητας ηρωίνης, με προέλευση από την Τουρκία και προορισμό την ελληνική αγορά, κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας δύο μέλη διεθνούς κυκλώματος

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 23 κιλά υψηλής καθαρότητας ηρωίνης, με προέλευση από την Τουρκία και προορισμό την ελληνική αγορά, κατάσχεσε η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνοντας δύο άτομα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ΕΛ.ΑΣ., η μεγάλη ποσότητα του καθαρού προϊόντος συνεπάγεται ότι μετά από προσμίξεις θα τετραπλασιαζόταν, αποφέροντας στο κύκλωμα κέρδη άνω των 90 εκατ. ευρώ. 

Η αστυνομία συνέλαβε έναν 50χρονο Τούρκο και έναν 43χρονο Αλβανό που φέρονται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών.

Η επιχείρηση για τη σύλληψή τους διεξήχθη στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Ο 50χρονος μετέφερε με φορτηγό το παράνομο φορτίο το οποίο εισήγαγε μέσω του Τελωνείου των Κήπων, στον Έβρο. Σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, κοντά στην έξοδο προς Βέροια, δόθηκε το ραντεβού με τον 43χρονο ο οποίος παρέλαβε δύο σακίδια πλάτης που περιείχαν συνολικά 23 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 23 κιλών και 126 γραμ.

Τις κινήσεις τους παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί που επενέβησαν ακινητοποιώντας το Ι.Χ αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 43χρονος, έμφορτο με τα ναρκωτικά, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη και ο 50χρονος συγκατηγορούμενός του.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή