Πιερρακάκης: Περισσότερες από 1.162 συναλλαγές με το δημόσιο μέσω gov.gr

Πιερρακάκης: Περισσότερες από 1.162 συναλλαγές με το δημόσιο μέσω gov.gr

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Περισσότερες από 1.162 συναλλαγές με το δημόσιο γίνονται πλέον μέσω του gov.gr, όπως τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε ακόμη: Οι τομές του gov.gr: Από το εμβόλιο έως τον ΕΦΚΑ

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι σήμερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για την ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και για τον ΕΦΚΑ, τον οποίο χαρακτήρισε ως το πιο δύσκολο πρότζεκτ.

Αναφερόμενος στο σύστημα εξυπηρέτησης των πολιτών από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μέσω τηλεδιάσκεψης, τόνισε ότι το ραντεβού μπορεί να γίνει με όποιο ΚΕΠ είναι διαθέσιμο παντού στη χώρα και όχι μόνο από αυτό της περιοχής του κάθε πολίτη. 

Επίσης προανήγγειλε, μέσα στο καλοκαίρι, την ψήφιση της διάταξης που αφορά τις ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις ακινήτων και η οποία θα περιλαμβάνει τον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης, με ολόκληρη τη διαδικασία να γίνεται στον συμβολαιογράφο.

Υπενθυμίζεται πως περισσότερα από 100 έργα είναι σε εξέλιξη, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η κατάργηση 68 διαδικασιών του ΕΦΚΑ.

Όπως είχε γράψει η «Κ», το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που «τρέχει» την ψηφιακή μετάβαση -έναν από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»- επεσήμανε πως ήδη οι πολίτες είχαν εξοικονομήσει περισσότερες από 75.000 ώρες, μέχρι τουλάχιστον τον Μάρτιο, χάρη στην εγκαθίδρυση των ψηφιακών ραντεβού με τις δημόσιες υπηρεσίες.