Μαργαρίτης Σχοινάς: «Υγίειαν σχεῖν καὶ δύναμιν», ο χαιρετισμός στα αρχαία ελληνικά (βίντεο)

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Υγίειαν σχεῖν καὶ δύναμιν», ο χαιρετισμός στα αρχαία ελληνικά (βίντεο)

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία πραγματοποιεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς για συναντήσεις με μέλη της ιταλικής κυβέρνησης.

Η επίσκεψη του κ. Σχοινά ξεκίνησε από την Ακαδημία Vivarium Novum, η οποία δίνει τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε 50 μαθητές από 50 χώρες να διδάσκονται, με υποτροφίες, τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επικοινωνία των μαθητών, ακόμη και εκτός μαθημάτων, γίνεται είτε στα λατινικά, είτε στα αρχαία ελληνικά.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέπληξε τους καθηγητές και τους μαθητές όταν απηύθυνε τον χαιρετισμό του στα αρχαία ελληνικά. Ο κ. Σχοινάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα αρχαία ελληνικά και τα λατινικά αποτελούν το θεμέλιο όλου του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» και υπογράμμισε ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε την κλασσική παιδεία για να προχωρήσουμε στο μέλλον με τα απαραίτητα εφόδια που τόσο γενναιόδωρα μας προσφέρουν τα κείμενα των προγόνων μας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή