Live: Η ενημέρωση Χαρδαλιά για την πανδημία και τα μέτρα

Live: Η ενημέρωση Χαρδαλιά για την πανδημία και τα μέτρα

Η ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τα μέτρα από τον Νίκο Χαρδαλιά, τη Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Γκίκα Μαγιορκίνη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ενημέρωση των συντακτών πραγματοποιείται στο υπουργείο Υγείας σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Self test: Τι αλλάζει στη διανομή τους – Για ποιους θα είναι υποχρεωτικά

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες – Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Έρχεται το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, αλλά και των εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας υγείας, η οποία θα λαμβάνει υπόψη ηθικά και συνταγματικά θέματα.

Κατά πληροφορίες, το πόρισμα που θα μελετηθεί διεξοδικά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη θα προτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και μένει να φανεί εάν κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και σε άλλους κλάδους, όπως για παράδειγμα οι εκπαιδευτικοί.

Οσον αφορά το μείζον ζήτημα των απολύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» δεν πρόκειται να υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, καθώς θα προβλέπεται μόνο μετακίνηση από υπηρεσίες που είναι στην πρώτη γραμμή.

519 νέα κρούσματα

Σε 519 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Κατά το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 16 θάνατοι, ενώ σε 321 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Τελευταίες ειδήσεις

Ο «χάρτης» των εμβολιασμών: Τα ποσοστά ανά νομό και νησί

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή