ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΑΒ: Απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο στο εργοστάσιο διέταξε το δικαστήριο

Αύριο οι εργασίες στην ΕΑΒ θα συνεχιστούν κανονικά, αναφέρει σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΒ.

ΕΑΒ: Απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο στο εργοστάσιο διέταξε το δικαστήριο

Οι εργασίες στην ΕΑΒ θα συνεχιστούν αύριο κανονικά, αναφέρει σε σχόλιό του στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης μετά την απόφαση του δικαστηρίου των Θηβών το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΕΑΒ.

Διαβάστε ακόμη: Αντιδράσεις συνδικαλιστών απειλούν νέες συμβάσεις ΕΑΒ – Lockheed Martin

Συγκεκριμένα αναφέρει ο υπουργός: «Το δικαστήριο των Θηβών έκανε δεκτή την αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων της ΕΑΒ κατά των κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών στην Πύλη του Εργοστασίου, με σκοπό την παρεμπόδιση της εισόδου των εργολάβων. Διατάσσει την απρόσκοπτη είσοδο και έξοδο. Αύριο οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά».

Το πρωί σε συνέντευξή του στον ρ/σ Σκάι, σχετικά με το θέμα, ο υπουργός είχε δηλώσει: «Θα αναμένουμε την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης και θα κινηθούμε αναλόγως. Εδώ και πολλές μέρες κάνουν κινητοποιήσεις στην πύλη, εμποδίζοντας τους εργολάβους να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Lockheed Martin, η οποία δια επισήμου επιστολής έχει εκδηλώσει για πρώτη φορά την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την ΕΑΒ. Και έχω εξηγήσει πολλές φορές και στους εργαζομένους της ΕΑΒ, ότι εάν φύγει ο βασικός τους πελάτης δεν έχει νόημα ύπαρξης η εταιρεία».