ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στην Κοινωνιολογία

Σε γενικές γραμμές οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι που έχουν την ικανότητα να αποδώσουν ορθά τα αποσπάσματα από το σχολικό βιβλίο αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες

Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στην Κοινωνιολογία

Σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Επιστημών εξετάζονται για τελευταία φορά στο μάθημα της Κοινωνιολογίας. Η δομή των θεμάτων και ο τρόπος διδασκαλίας του μαθήματος δεν επιτρέπουν μεγάλη πρωτοτυπία στα θέματα που απαιτούν την παράθεση αποσπασμάτων από το σχολικό βιβλίο.

Η εξέταση αποτελείται από δύο μέρη, στην Πρώτη Ομάδα η οποία περιέχει ερωτήσεις κλειστού τύπου και ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης τα ζητούμενα χαρακτηρίζονται βατά και μπορούσαν να ανταποκριθούν όλοι οι μαθητές που είχαν προετοιμαστεί επαρκώς.

Η Δεύτερη Ομάδα αποτελείται από θέματα ανάπτυξης και συνδυαστικές ερωτήσεις και απαιτεί πολύ καλή γνώση του σχολικού βιβλίου. Σε γενικές γραμμές οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι των Πανελλαδικών που έχουν την ικανότητα να αποδώσουν ορθά τα αποσπάσματα από το σχολικό βιβλίο αναμένεται να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες.

Επισυνάπτονται οι απαντήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκαν σήμερα με Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Τελευταίες ειδήσεις

Πανελλαδικές 2021: Τα θέματα στα μαθήματα της Κοινωνιολογίας, της Χημείας και της Πληροφορικής