Τέλος η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για self-tests και εστίαση

Τέλος η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για self-tests και εστίαση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και την πλήρη άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής κυκλοφορίας φέρεται πως εισηγούνται προς την κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς με συνωστισμό.

Διαβάστε ακόμη: Κίνδυνος από την κάμψη του ρυθμού των εμβολιασμών

Παράλληλα, σταματά η υποχρέωση διεξαγωγής self tests σε εμβολιασμένους πολίτες, ενώ στην εστίαση θα επιτρέπονται 10 άτομα ανά τραπέζι.

Τέλος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις δεξιώσεις θα μπορούν να παρευρίσκονται έως και 400 καλεσμένοι, ενώ στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 1000 τ.μ. επιφάνεια παραλίας.

Οι ανακοινώσεις για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να γίνουν σήμερα στην τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας στις έξι το απόγευμα.

Την ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της επιτροπής έκανε και το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε: «Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται».

Το απόγευμα θα εξειδικευτούν και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα μπορεί κανείς να μην φοράει τη μάσκα καθώς και το τι συνιστά «συνωστισμός», ενώ τα μέτρα που θα εφαρμοστούν θα αφορούν και τους μη εμβολιασμένους, καθώς δεν είναι εφικτό να γίνει η σχετική διασταύρωση. 

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή