Στον εισαγγελέα για τον βιασμό της καθαρίστριας

Στον εισαγγελέα για τον βιασμό της καθαρίστριας

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη μετά τις πληροφορίες ότι είχε καταφύγει σε φιλικό του σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περιοχή του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας εντοπίστηκε και συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με την ΟΠΚΕ, ένας 35χρονος, ο οποίος κατηγορείται για την παράνομη κατακράτηση και τον βιασμό μιας καθαρίστριας στο διαμέρισμά του στα Πετράλωνα. 

Το θύμα, ηλικίας 50 ετών, είχε μεταβεί το πρωί του Σαββάτου στην πολυκατοικία της οδού Συμμαχιδών 11 για να καθαρίσει κοινόχρηστους χώρους, όπως έκανε  τα τελευταία τρία χρόνια. Οπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, καθάριζε το ισόγειο της πολυκατοικίας όταν στις 8 το πρωί ο δράστης βγήκε από το διαμέρισμα του, την τράβηξε, την εγκλώβισε μέσα και τη βίασε επανειλημμένως.

Περίπου εννιά ώρες αργότερα η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από την μπαλκονόπορτα του ισογείου, πέρασε στο διπλανό σπίτι και ζήτησε βοήθεια. Κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν την άμεση δράση, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε το θύμα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο στα Πετράλωνα και ομάδα της ΕΚΑΜ εισέβαλε στο διαμέρισμα χωρίς να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος είχε προλάβει να διαφύγει πιθανότατα από τον φωταγωγό της πολυκατοικίας.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, αξιοποιώντας πληροφορίες ότι ο 35χρονος είχε καταφύγει σε φιλικό του σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος τον υπέθαλπε.
Βαρύ ποινικό παρελθόν

Ο 35χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, έχει βαρύ ποινικό παρελθόν. Τον Αύγουστο του 2015 είχε βιάσει μία 20χρονη τότε φοιτήτρια, είχε αποπειραθεί να τη σκοτώσει και κακοποίησε το σκυλί της. Συνελήφθη και αντιμετώπισε κατηγορίες για βιασμό, απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου για τα ζώα συντροφιάς. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών και αποφυλακίστηκε στην πενταετία, το 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του παλιού Ποινικού Κώδικα για την υφ’ όρον απόλυση. Μόλις έγινε γνωστή το περασμένο Σάββατο η είδηση του ξυλοδαρμού και του βιασμού της 50χρονης, πραγματοποιήθηκαν πορείες καταδίκης της έμφυλης βίας στα Πετράλωνα με κεντρικό σύνθημα «Καμία μόνη». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή