Αγρίνιο: Αποτροπιασμός από τα όσα καταγγέλλονται για 49χρονο ιερέα

Αγρίνιο: Αποτροπιασμός από τα όσα καταγγέλλονται για 49χρονο ιερέα

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Αγρινίου η σύλληψη ιερέα για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Τον 49χρονο ιερέα κατήγγειλαν χθες στην αστυνομία δύο αδερφές.

Η πρώτη, 27 ετών σήμερα, κατήγγειλε ότι το 2007, ο ιερέας είχε προβεί σε σεξουαλική πράξη όταν εκείνη ήταν 13 ετών ενώ και η αδερφή της ανέφερε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από τον ιερέα.

Οι αστυνομικές αρχές, μετά την καταγγελία, προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του ιερέα και εντόπισαν στο laptop του γυμνές φωτογραφίες του ιδίου και των δύο κοριτσιών όταν εκείνες ήταν ακόμη ανήλικες.

Ως αποτέλεσμα προχώρησαν άμεσα στη σύλληψή του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα, τα κορίτσια μαζί με την μητέρα τους, φιλοξενούνταν κατά διαστήματα στο σπίτι του ιερέα για οικονομικούς λόγους.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ σοβαρά αδικήματα, πέραν της παιδικής πορνογραφίας, που εφόσον επιβεβαιωθούν, δεν αποκλείεται να αποφασιστεί άρση των προσωπικών του δεδομένων.

Μία από τις δύο γυναίκες, σε δηλώσεις της, περιέγραψε ότι η σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος της ξεκίνησε όταν ο ιερέας, ο οποίος είναι και συγγενής της (θείος της) «ήρθε πολύ κοντά με την μητέρα της, την οποία πέτυχε σε μία ευάλωτη προσωπική φάση κι εκείνη γαντζώθηκε από πάνω του».

Οπως εκμυστηρεύεται σήμερα, «πηγαίναμε στο σπίτι τους σχεδόν καθημερινά. Ο παπάς παραμύθιαζε τη μαμά μου με θρησκευτικά και διάφορα μεταφυσικά. Της έλεγε ότι μας είχαν κάνει μάγια και πως μόνο αυτός μπορεί να μας σώσει. Πράγματα που ένας λογικός άνθρωπος τα ακούει και γελά, για εμάς ήταν η ζωή μας. Η μάνα μου κοκκάλωνε από φόβο, την χειραγωγούσε στο 100%. Έκρινε λοιπόν πως αυτός ο παπάς πρέπει να με καθοδηγήσει στον βίο μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή