Δίωξη ιερέα για βιασμό, παιδική πορνογραφία

Δίωξη ιερέα για βιασμό, παιδική πορνογραφία

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίωξη για βιασμό ανήλικου κοριτσιού και παιδική πορνογραφία ασκήθηκε χθες σε 49χρονο ιερέα στο Αγρίνιο. Η αστυνομία νωρίτερα είχε προχωρήσει στη σύλληψή του μετά την καταγγελία μιας γυναίκας, η οποία σήμερα είναι 22 χρόνων, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα όταν ήταν ανήλικη και συγκεκριμένα από τα 12 έως τα 14 της χρόνια. Οι αρχές μάλιστα μετά την καταγγελία πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του ιερέα και στον υπολογιστή του, αλλά και σε τάμπλετ το οποίο ανήκε στον ιερέα και εντόπισαν πορνογραφικό υλικό και φωτογραφίες ανηλίκων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα της αστυνομίας μετά την εξεύρεση του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνεχίστηκε και σε άλλο σπίτι το οποίο διατηρούσε ο ιερέας. Παράλληλα, έρευνα διεξάγει και η υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν ο ιερέας συμμετείχε και σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.   

Ο ιερέας πάντως είναι γνωστός στην πόλη του Αγρινίου, ενώ πολλές φορές μετέβαινε και στα γύρω χωριά προκειμένου να ιερουργήσει. Φαίνεται ωστόσο ότι η καταγγελία της γυναίκας δεν ήταν καθόλου ένα μεμονωμένο γεγονός και η δράση του ενδέχεται να ήταν ένα καλά κρυμμένο κοινό μυστικό για χρόνια. Ηδη και η αδελφή της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία είναι μεγαλύτερη σε ηλικία, σήμερα 27 ετών, υπέβαλε επίσης μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, την οποία υπέστη όταν ήταν ανήλικη. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες στα τοπικά μέσα, το όνομα του ιερέα για ανάλογες ενέργειες είχε απασχολήσει και παλαιότερα την τοπική κοινωνία, ωστόσο δεν είχε αποδειχθεί κάτι συγκεκριμένο, ενδεχομένως γιατί δεν είχαν γίνει επώνυμες καταγγελίες. Οι φήμες ωστόσο είχαν εξεταστεί από τις εκκλησιαστικές αρχές, αλλά δεν προέκυψε κάτι απτό και δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή. Οι δύο καταγγέλλουσες φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με αυτές τις παλαιότερες φήμες.

Ο 49χρονος ιερέας ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ ο δικηγόρος του ανέφερε ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί, με τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται να αφορούν τον βιασμό ανηλίκου και την παιδική πορνογραφία, είναι κατασκευασμένη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή