Στα «δίχτυα» του Λιμενικού διακινητές αλλοδαπών εν δράσει (εικόνες)

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού διακινητές αλλοδαπών εν δράσει (εικόνες)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που πραγματοποιούσε παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών, κυρίως από την Ελλάδα στην Ιταλία, προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος. 

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας προέβησαν σε συντονισμένη επιχείρηση υπό τις οδηγίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Πέμπτης συνελήφθησαν δύο Έλληνας 69 και 35 χρονών και ένας αλλοδαπός 37 χρονών με διακριτούς ρόλους: Ο 37χρονος αναλάμβανε να μεταφέρει τους μετανάστες από την Αθήνα σε σημείο επιβίβασης και κατόπιν ο 69χρονος τους επιβίβαζε σε σκάφος που χειριζόταν ο ίδιος με βοηθό την 35χρονη ώστε να τους μεταφέρει στην Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 69χρονος είχε αποφυλακιστεί από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αλικαρνασσού, στις 11 Ιουνίου 2021, με περιοριστικούς όρους (να παρουσιάζεται στο Τ/Α Βάρης κάθε μήνα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα). Είχε συλληφθεί και άλλες φορές για το ίδιο αδίκημα και παλαιότερα για ναρκωτικά.

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού διακινητές αλλοδαπών εν δράσει (εικόνες)-1

Όσον αφορά την επιχείρηση, σύμφωνα με τη σχετική ανανκοίνωση, το ταχύπλοο σκάφος που είχε εκμισθώσει ο 69χρονος εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από περιπολικά σκάφη της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας να μεταφέρει επτά αλλοδαπούς στη θαλάσσια περιοχή 5,8 ν.μ. νοτιοδυτικά του Μαθρακίου. Η 35χρονη εντοπίστηκε σε ιστιοφόρο σκάφος στον λιμένα Γουβιών Κέρκυρας που επίσης είχε μισθώσει ο 69χρονος τις προηγούμενες ημέρες και στο οποίο όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης είχαν αρχικά επιβιβαστεί οι μετανάστες.

Ο 37χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Κέρκυρας, ενώ κατά τον έλεγχο των αποσκευών των επτά μεταναστών εντοπίστηκαν 10 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ιστιοφόρο και το ταχύπλοο σκάφος τα οποία θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους, πέντε κινητά τηλέφωνα καθώς και τα πλαστά έγγραφα.

Στα «δίχτυα» του Λιμενικού διακινητές αλλοδαπών εν δράσει (εικόνες)-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή