Αλ. Τσίπρας για Freedom Pass: Η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής – Δεν εξαργυρώνεται

Αλ. Τσίπρας για Freedom Pass: Η αλληλεγγύη είναι στάση ζωής – Δεν εξαργυρώνεται

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κριτική στο μέτρο του Freedom pass, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο περιλαμβάνει την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όσους νέους μέχρι 25 ετών εμβολιάζονται, ασκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Μπόνους για «γκάζι» στον εμβολιασμό των νέων – Τα κίνητρα ανά την υφήλιο

«Η σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των #150ευρω, πέρα από εξευτελιστική για τη νέα γενιά που μέχρι σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έχει στοχοποιήσει, είναι και ενδεικτική του τρόπου που σκέφτεται: Τα πάντα αγοράζονται. Η αλληλεγγύη όμως είναι στάση ζωής-Δεν εξαργυρώνεται», γράφει ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα από τον πρωθυπουργό, η «κάρτα ελευθερίας» ή «freedom pass», αφορά τους νέους 18-25 ετών και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ.

Θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.

Τέλος, η απόκτησή της είναι απλή, καθώς θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή