Γλυκά Νερά: Στην οικογένεια της Καρολάιν η μικρή Λυδία – Το σκεπτικό της απόφασης

Γλυκά Νερά: Στην οικογένεια της Καρολάιν η μικρή Λυδία – Το σκεπτικό της απόφασης

Προσωρινή λύση από την Εισαγγελία για την επιμέλεια του παιδιού

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινή λύση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, που βρέθηκε χωρίς τη μητέρα της και με τον συζυγοκτόνο πατέρα της στη φυλακή, έδωσε η Εισαγγελία Ανηλίκων, αναθέτοντας τη γονική μέριμνα στην οικογένεια της άτυχης 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Η Εισαγγελία, σταθμίζοντας το συμφέρον της μικρής, έκρινε ότι η μητέρα της Καρολάιν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να αναλάβει το παιδάκι, μετά τα τραγικά γεγονότα που έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, αποφασίζοντας παράλληλα το κοριτσάκι να έχει επικοινωνία και με την άλλη πλευρά, τους γονείς του δράστη της δολοφονίας, προκειμένου να μην αποκοπεί από αυτούς και με το δεδομένο ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες που ήλεγξαν την υπόθεση έκριναν και τα δύο περιβάλλοντα θετικά για να μεγαλώσει το παιδί. Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών θα ισχύσει μόνο για 30 ημέρες, καθώς έτσι προβλέπει ο νόμος, ενώ στη συνέχεια το δικαστήριο θα αποφασίσει οριστικά για το θέμα.

Στην Αλόννησο

Η απόφαση για την επιμέλεια της μικρής έχει ως άμεσο αποτέλεσμα το παιδάκι να πάει στην Αλόννησο, όπου ζει η οικογένεια της άτυχης μητέρας του, και να ζήσει εκεί με τη γιαγιά και τον παππού του, ενώ οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν το δικαίωμα επικοινωνίας με το εγγονάκι τους, δυνατότητα που μπορούν να ασκήσουν σε συγκεκριμένες μέρες, πέντε τον μήνα, και συγκεκριμένες ώρες, που ορίζονται στην εισαγγελική διάταξη.

Με την απόφαση της Εισαγγελίας, όπως ήταν αναμενόμενο, αφαιρέθηκε η γονική μέριμνα του παιδιού από τον δράστη του στυγερού εγκλήματος, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, προϋπόθεση αναγκαία για να δοθεί στους γονείς της Καρολάιν. Στο σκεπτικό της εισαγγελέως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιγράφεται ως άτομο χωρίς ηθικές αναστολές, ενώ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι επέδειξε σκληρότητα και αναλγησία κατά την τέλεση της αποτρόπαιης πράξης του, δεν έχει συναισθήματα και υπήρξε εκείνος που απέκοψε το παιδάκι οριστικά και αμετάκλητα από τη μητέρα του. Επίσης, στην εισαγγελική διάταξη σκιαγραφείται με τα μελανότερα των χρωμάτων η εγκληματική προσωπικότητα του δράστη κατά την τέλεση, αλλά και μετά το στυγερό του έγκλημα.

Με την εισαγγελική απόφαση που καθόρισε τη ρύθμιση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας απορρίφθηκε το αίτημα των γονιών της Καρολάιν, που ζητούσαν αποκλειστική επιμέλεια για το παιδί, αλλά και το αίτημα της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που είχε ζητήσει συνεπιμέλεια, έτσι ώστε το παιδί να μένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο με τους γονείς του πατέρα του στην Αθήνα και το καλοκαίρι με την οικογένεια της Καρολάιν, στην Αλόννησο. Σε κάθε περίπτωση, γνώμονας των δικαστικών αρχών είναι μόνο το συμφέρον του παιδιού, που ξεκινάει τη ζωή του με μια μεγάλη καταστροφή, την τραγική απώλεια της μητέρας του και τη διάπραξη ενός στυγερού εγκλήματος από τον πατέρα του, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή ως συζυγοκτόνος.

Εκτός, όμως, από την επιμέλεια της μικρής Λυδίας, ένα ακόμη θύμα μιας οικογενειακής τραγωδίας και ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, η ανάκριση για τη δολοφονία της Καρολάιν συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, προκειμένου να φωτιστούν άγνωστες πτυχές της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης και να καταδειχθούν σε όλο τους το εύρος οι συνθήκες ενός εγκλήματος που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη. 

Κρίσιμο δεδομένο

Πρωτίστως, ο ανακριτής εξετάζει το αίτημα του συζυγοκτόνου για πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να υπάρξει βέβαιη απάντηση για το πότε αφαίρεσε ο δράστης την κάρτα από την κάμερα στο σαλόνι του σπιτιού. Το δεδομένο αυτό είναι κρίσιμο για την επιβεβαίωση του κατηγορητηρίου, που του αποδίδει ανθρωποκτονία από πρόθεση, ή την ενίσχυση του ισχυρισμού του δράστη ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο, ισχυρισμός που προβλήθηκε από τον ίδιο χωρίς να πείσει τις δικαστικές αρχές – γι’ αυτό, άλλωστε, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή