Νέο προεδρείο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

Νέο προεδρείο στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καθολική συμμετοχή στη σχετική ψηφοφορία, τα μέλη ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών εξέλεξαν χθες νέο πρόεδρο και αντιπρόεδρο της σχολής. Νέος πρόεδρος με ποσοστό 76% εξελέγη ο καθηγητής Καρδιολογίας Γεράσιμος Σιάσος, ο οποίος έλαβε 384 ψήφους έναντι 123 (ποσοστό 24%) του ανθυποψηφίου του, καθηγητή Ογκολογίας Κωνσταντίνου Συρίγου. Στη θέση του αναπληρωτή προέδρου εξελέγη ο καθηγητής Χειρουργικής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, που έλαβε 311 ψήφους και ποσοστό 60%, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι, οι καθηγητές Μανούσος Κωνσταντουλάκης και Νικόλαος Σύψας, έλαβαν 170 και 40 ψήφους αντιστοίχως.

Ο 43χρονος Γεράσιμος Σιάσος ήταν έως χθες αναπληρωτής πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής και πρόεδρος των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Αιγινητείου και Αρεταιείου. Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύθηκε στη Βοστώνη, στο νοσοκομείο Brigham and Women’s του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ τού απένειμε τον ακαδημαϊκό τίτλο του επισκέπτη καθηγητή. Το ερευνητικό έργο του εστιάζεται στη μοριακή καρδιολογία, στην αθηροσκλήρωση, στην ενδοθηλιακή λειτουργία και στον σακχαρώδη διαβήτη σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο. Ο Νίκος Αρκαδόπουλος έκανε ειδικότητα γενικής χειρουργικής στο Αρεταίειο νοσοκομείο και fellowship στις ΗΠΑ, στο Cedars-Sinai MedicalCenter και στο UCLA School of Medicine.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή