Προφυλακίστηκε ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι

Προφυλακίστηκε ο ιερέας για την επίθεση με βιτριόλι

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες ο ιερέας για την επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον των μελών του συνοδικού δικαστηρίου, την προηγούμενη εβδομάδα, στη Μονή Πετράκη.

Οι εξηγήσεις που έδωσε δεν έπεισαν την ανακρίτρια, η οποία αποφάσισε την προφυλάκισή του. Εγινε, ωστόσο, αποδεκτό το αίτημά του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, το οποίο κατέθεσε επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. 

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο καθαιρεθείς ιερέας είναι αυτή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης εις βάρος εννέα ατόμων – επτά μητροπολιτών που μετέχουν στο συνοδικό δικαστήριο, ενός αρχιμανδρίτη και ενός αστυφύλακα, με το κατηγορητήριο να αναφέρει ότι προξένησε εις βάρος τους «κίνδυνο ζωής». 

Ο κατηγορούμενος σε απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε δηλώνει συγκλονισμένος και συντετριμμένος από το περιστατικό. «Μοναδική μου σκέψη και μέλημα είναι να συμπαρασταθώ με κάθε δυνατό τρόπο στους παθόντες, προκειμένου να απαλύνω τη βλάβη που προκάλεσα εκ της ακούσιας συμπεριφοράς μου», αναφέρει. 

Οσον αφορά την επίθεση, σημειώνει ότι προμηθεύτηκε το καυστικό υγρό από μια ομάδα που βρήκε στο Διαδίκτυο πριν από 1,5 μήνα με κόστος 45 ευρώ. Προσθέτει ότι ήθελε να κάνει κακό στον εαυτό του αν ήταν αρνητική η απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου και περιγράφει όσα συνέβησαν ως εξής: «Οταν μου ανακοινώθηκε η απόφαση, σε ένδειξη αγανάκτησης και πόνου ψυχής, έβγαλα το καυστικό υγρό και έριξα πρώτα σε μένα, εξ αυτού του λόγου φέρω και ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια.

Υστερα όμως θόλωσα και διασκόρπισα το υγρό στον αέρα, χωρίς να έχω πρόθεση να βλάψω κανέναν από τους μητροπολίτες ή τους παρευρισκόμενους».

Ο πρώην κληρικός προσκόμισε μαζί με το υπόμνημα ιατρικά πιστοποιητικά, προκειμένου να αιτιολογήσει την επίκλησή του σε ψυχική ασθένεια που αίρει τον καταλογισμό και ζήτησε να μην προφυλακιστεί επικαλούμενος προβλήματα  ψυχικής υγείας. Ωστόσο, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό από την ανακρίτρια, η οποία αποφάσισε την προφυλάκισή του. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή