Δερμιτζάκης: Δεν ανησυχώ πολύ για την Μετάλλαξη Δέλτα

Δερμιτζάκης: Δεν ανησυχώ πολύ για την Μετάλλαξη Δέλτα

«Να εμβολιαστούν τα παιδιά», προτείνει ο καθηγητής Γενετικής

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν ανησυχώ πολύ με τη Δέλτα Μετάλλαξη. Θεωρώ ότι έχει δοθεί περισσότερη έμφαση από όση χρειάζεται. Η αύξηση που βλέπουμε σε διάφορες περιοχές, συνδυάζεται περισσότερο με τοπικές επιδημίες, παρά με μία τεράστια αύξηση της μεταδοτικότητας, όπως παρουσιάζεται. Είναι λίγο πιο μεταδοτική, αλλά όχι τόσο πολύ, όσο εμφανίζεται», σημείωσε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, στο πλαίσιο δηλώσεων του σε διαδικτυακή εκδήλωση της Βιοϊατρικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ελλάδα καταγράφεται μείωση κρουσμάτων, η οποία οφείλεται στον εμβολιασμό και στις καιρικές συνθήκες, που ευνοούν εμάς και εμποδίζουν τον ιό.

Αναφερθείς στην ανοσία αγέλης, είπε ότι «δεν αρκούν τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού», αλλά «απαιτείται ομοιόμορφα κατανεμημένο ποσοστό και όχι συσσωρευμένο σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες».

Προειδοποίησε δε ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεφύγουν τα πράγματα και να υποχωρήσει ο ρυθμός εμβολιασμού. 

Ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον εμβολιασμό ομάδων, οι οποίες δεν μετέχουν με υψηλά ποσοστά, όπως μειονότητες, άτομα με χαμηλά εισοδήματα και μορφωτικό επίπεδο και τα παιδιά, που αποτελούν το 20% του πληθυσμού.

Αναφορικά με τα παιδιά, επισήμανε ότι δεν πρέπει να παραμείνουν ανεμβολίαστα και να συνωστισθούν στις σχολικές αίθουσες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή