Προφυλάκιση για την «κλοπή του αιώνα»

Προφυλάκιση για την «κλοπή του αιώνα»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 49χρονος που κατηγορείται για την κλοπή έργων τέχνης από την Εθνική Πινακοθήκη. Ενώπιον του ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη φέρεται να επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς και μετά τη σύλληψή του, ότι το 2012 έδρασε μόνος χωρίς τη βοήθεια κάποιου συνεργού και ότι δεν είχε σκοπό να πουλήσει τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό. 

Ο 49χρονος κατηγορείται για το αδίκημα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής κατά συναυτουργία, τετελεσμένη και σε απόπειρα, πραγμάτων καλλιτεχνικής σημασίας που βρίσκονταν σε συλλογή εκτεθειμένα σε κοινή θέα και σε δημόσιο κτίριο. Ο συνήγορός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, επανέλαβε τον ισχυρισμό του εντολέα του, ότι ένα τρίτο έργο που απέσπασε ο 49χρονος από την πινακοθήκη, ένα σχέδιο του Μονκάλβο, καταστράφηκε κατά την προσπάθεια διαφυγής του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή