Αθλητικά κέντρα και παιδικές χαρές στον Νέο Κόσμο

Αθλητικά κέντρα και παιδικές χαρές στον Νέο Κόσμο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο αθλητικά κέντρα με καλλιτεχνική αξία και δύο παιδικές χαρές με δενδρόσπιτα, τούνελ και δίσκους ισορροπίας απέκτησε η περιοχή του Νέου Κόσμου μέσω του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου», που υλοποιεί ο Δήμος Αθηναίων. Μέσω του προγράμματος, επιχειρήσεις, ιδρύματα ή και ιδιώτες αναλαμβάνουν «να φτιάξουν κάτι» στην πόλη με ίδια έξοδα, έτσι ώστε να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των υποδομών της. 
Τα συγκεκριμένα αθλητικά κέντρα και τις παιδικές χαρές υιοθέτησε το ίδρυμα Ωνάση, το οποίο, εκτός από τη χρηματοδότηση, ανέλαβε πλήρως και την υλοποίηση. Τα δύο γήπεδα βρίσκονται στο 39ο αθλητικό κέντρο στη συμβολή των οδών Σαρκουδίνου και Κασομούλη και στο 60ό αθλητικό κέντρο, στην οδό Χέλντραϊχ, στο Πάρκο Δουργουτίου, και διαχειρίζονται από τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων). Και στα δύο ο εξοπλισμός και οι υποδομές άλλαξαν εντελώς, μετατρέποντάς τα σε σύγχρονα γήπεδα άθλησης. 

Επιπλέον, στο πρώτο εξ αυτών, ο SAME 84, καλλιτέχνης που δημιουργεί δημόσια έργα τέχνης και τοιχογραφίες σε μεγάλη κλίμακα, «δώρισε» ένα γιγάντιο αφηρημένο γκράφιτι με έντονα χρώματα. Το γήπεδο του 60ού αθλητικού κέντρου έχει χρησιμοποιηθεί ως ένας ιδιότυπος καμβάς από τον εικαστικό Ath1281, ενώ και οι παιδικές χαρές στα δύο κέντρα ανακαινίσθηκαν εκ βάθρων. Τοποθετήθηκαν δάπεδο ασφαλείας σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές και νέα δημιουργικά όργανα παιχνιδιού: πολυσύνθετα δενδρόσπιτα, σπιτάκια νηπίων με πύργους, γέφυρες, πάνελ δραστηριότητας, τούνελ, τσουλήθρα, κούνιες, δίσκοι ισορροπίας, τραμπάλες, αλλά και τραμπολίνο, όλα κατασκευασμένα με φυσικά υλικά και πιστοποίηση TUV. 
Επίσης, έχει ληφθεί ειδική μέριμνα με αντίστοιχο κατάλληλο εξοπλισμό και για ΑμεΑ. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επισημαίνει την αξία της συνεργασίας και της συμμετοχής στην ανάπτυξη της πόλης και τα σημαντικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. 

«Είναι ακόμη μια απόδειξη ότι η συνεργασία και η συμμετοχή δίνουν πάντα σημαντικό αποτέλεσμα. Οπως έγινε και στη συγκεκριμένη παρέμβαση με τη στήριξη του ιδρύματος Ωνάση, το οποίο ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή