ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Πάρνηθα – Διάσπαρτες εστίες

Φωτιά στην Πάρνηθα – Διάσπαρτες εστίες

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς υπάρχουν στην περιοχή της Πάρνηθας του Δήμου Αχαρνών Αττικής, εξαιτίας της κακοκαιρίας που συνοδεύεται από κεραυνούς.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, εκδηλώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις εστίες πυρκαγιάς, ενώ οι κεραυνοί συνεχίζονται, γι’ αυτό στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών επιχειρήσεων και εθελοντές πυροσβέστες, που έσβησαν τις φωτιές και είναι σε ετοιμότητα.

Παράλληλα, μετέβησαν στην περιοχή και δύο ελικόπτερα, κυρίως για επιτήρηση, ώστε να ενημερώνονται άμεσα οι επίγειες δυνάμεις σε περίπτωση νέων εστιών φωτιάς.

 

Πυρκαγιά και στον Διόνυσο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά και σε δασική έκταση στον Διόνυσο Αττικής, κοντά στο γερμανικό νεκροταφείο, η οποία αποδίδεται σε κεραυνούς κατά τη διάρκεια καταιγίδας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, με έξι οχήματα και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο πετάει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση.


Τελευταίες ειδήσεις