Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο – Απομακρύνθηκαν κατασκηνωτές από την Πρέβελη

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο – Απομακρύνθηκαν κατασκηνωτές από την Πρέβελη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή Αμμούδι του δήμου Αγίου Βασιλείου στην Κρήτη, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε και κινούνταν κοντά στο φοινικόδασος της Πρέβελης. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για την απομάκρυνση κατασκηνωτών στην Πρέβελη. Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, οι κατασκηνωτές μεταφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν από τη φωτιά που καίει σε χαμηλή βλάστηση.

Την ίδια ώρα η μεγάλη ανησυχία για το φοινικόδασος που βρίσκεται στην περιοχή απομακρύνεται καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για «καλύτερη» εικόνα και για εστία της φωτιάς ανατολικά της Πρέβελης. Νωρίτερα και προκειμένου να μην «ξεφύγει» η κατάσταση, έκανε ρίψεις και το ρώσικο ελικόπτερο Μπέριεφ.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Λάμπρος Κίτσιος, δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων, ότι το Δυτικό κομμάτι (προς Πρέβελη) είναι υπό έλεγχο, ενώ η φωτιά καίει τώρα προς τα Ανατολικά.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις με την συμμετοχή τριών ομάδων πεζοπόρου ενώ στην κατάσβεση μετέχουν ήδη εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα δύο ελικόπτερα. Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και συνολικά επιχειρούν 29 οχήματα (πυροσβεστικά, υδροφόρες κτλ) με το αντίστοιχο προσωπικό που ξεπερνά τα 60 άτομα. 

με πληροφορίες από cretalive.gr, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή