Καλοκαίρι στην πόλη με δωρεάν δράσεις για τα παιδιά

Καλοκαίρι στην πόλη με δωρεάν δράσεις για τα παιδιά

Δήμος Αθηναίων: Καλοκαίρι με δημιουργία και παιχνίδι

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλοκαιρινές δράσεις χωρίς αντίτιμο για τα παιδιά στην πόλη προσφέρουν τα προγράμματα του Δήμου Αθηναίων. Χαρακτηριστικό στοιχείο για το πόσο τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους έχουν ανάγκη για απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες που τα σχολεία δεν λειτουργούν είναι το γεγονός ότι στο Summer Camp της πόλης, που λειτουργεί από τις 28 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου 2021 για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, οι θέσεις έχουν ήδη εξαντληθεί. 

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΝΔΑ – Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου από τις 26 Ιουνίου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 6-12 ετών, στα οποία όμως μπορούν να συμμετάσχουν και οι ενήλικοι. Ξέρατε ότι η λέξη «οριγκάμι» προέρχεται από τις λέξεις «όρι» που σημαίνει διπλώνω και «κάμι» που σημαίνει χαρτί; Από οριγκάμι (κατασκευές με ένα απλό τετράγωνο χαρτί, χωρίς καν τη χρήση ψαλιδιού) έως γνωριμία με τους ήρωες του 1821 ή ακόμα περισσότερα παιχνίδια με πρωταγωνιστές ιστορικές μορφές σε αυλές και κήπους μουσείων Πολιτιστικών Κέντρων αλλά και στον ανοιχτό χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης με μια απλή κράτηση θέσης στη διεύθυνση https://www.opanda.gr.

Εως το τέλος Ιουλίου στον υπαίθριο χώρο του Σεράφειου Κολυμβητηρίου του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη) προσφέρονται μαθήματα επιστήμης, τεχνολογίας και μαθηματικών σε μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του δήμου. Τα μαθήματα διοργανώνονται από το Εργαστήριο Ποιώ του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη. Το Εργαστήριο Ποιώ λειτουργεί από το 2017 και προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για την ανάπτυξη και καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, χωρίς καμία απαίτηση σχετικού υπόβαθρου και χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς. Για προκράτηση θέσης stem-summer.eventbrite.com

Θεατρικές και μουσικοχορευτικές παραστάσεις και κουκλοθέατρο για παιδιά από αστυνομικές ιστορίες για μικρούς ντετέκτιβ έως θεατροποιημένα λαϊκά παραμύθια και χορό μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Α-Β και στα θέατρα Κολωνού και Γκράβας έως το τέλος Ιουλίου. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα https://www.cultureisathens.gr

Επίσης λειτουργούν πλέον 49 ανακαινισμένες παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές της πόλης, οι οποίες είναι ανοιχτές καθημερινά από τις 8 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή