Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να έχει γενική εφαρμογή στην κοινωνία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πρέπει να έχει γενική εφαρμογή στην κοινωνία

«Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος», αναφέρει

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναγκαιότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό αναφέρεται ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και τονίζει ότι «η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid».

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ο μητροπολίτης σημειώνει πως δεν παραβιάζονται τα ατομικά δικαιώματα, λέγοντας: «Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί. Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν εφαρμόζουμε το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε».

Εξάλλου, ο κ. Χρυσόστομος υπογραμμίζει: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του».

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας θεωρεί πως ο εμβολιασμός αποτελεί μέσο προστασίας της ανθρωπότητας. «Μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του, είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια», λέει χαρακτηριστικά.

«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο μητροπολίτης εκφράζοντας την ανησυχία του για τους ανθρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να εφαρμόσουν τα απαραίτητα μέτρα σε οποιονδήποτε χώρο. Αναφερόμενος στον ρόλο των κληρικών λέει ότι είναι να σταθούν δίπλα στους πιστούς που αρνούνται να εμβολιαστούν προκειμένου να τους πείσουν πως δεν υπάρχει κάποια «δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία» ή «τίποτα το μεταφυσικό» γύρω από τον εμβολιασμό.

Σχετικά με τις αναφορές για ιερείς στην Κρήτη που αρνούνται να δεχθούν τους εμβολιασμένους στη Θεία Κοινωνία, ο κ. Χρυσόστομος καθιστά σαφές ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον πιστό από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επειδή έχει εμβολιαστεί ή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Το Μυστήριο, η συμμετοχή και η προσέλευση δεν έχει να κάνει με αυτή τη διάσταση της ζωής. Όποιοι το κάνουν είναι υπόλογοι απέναντι στο Θεό, την εκκλησία και στον επίσκοπό τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή