Μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Έβρο – Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της Λευκίμμης

Μεγάλη δασική πυρκαγιά στον Έβρο – Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός της Λευκίμμης

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λευκίμμη Έβρου, στον δήμο Σουφλίου, έχοντας θέσει την Πυροσβεστική σε κατάσταση συναγερμού. 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι αρχές προχωρούν σε προληπτική εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης, καθώς σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πευκοδάσος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, με τη συνδρομή και μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Όσοι κάτοικοι εχουν ανάγκη μετακίνησης υπάρχουν οχήματα στην κεντρική πλατεία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Αντιδήμαρχος Σουφλίου Δημήτρης Δαρούσης.

Όπως μεταδίδεται από τοπικά μέσα, η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή στο ρέμα Μπαλτζά, πίσω απο τα στρατόπεδα.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί είναι ορατοί και από την Εγνατία Οδό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή