Έντονη ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Έντονη ανησυχία μετά τα δεκάδες κρούσματα σε παιδικές κατασκηνώσεις

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε τέσσερις κατασκηνώσεις στα Χανιά, τη Χαλκιδική, το Καπανδρίτι Αττικής και το Σοφικό Κορινθίας, λόγω δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες σε τέσσερις κατασκηνώσεις στα Χανιά, τη Χαλκιδική, το Καπανδρίτι Αττικής και το Σοφικό Κορινθίας, λόγω δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στην παιδική κατασκήνωση στα Χανιά μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν εντοπιστεί επτά κρούσματα κορωνοϊού ενώ διερευνούνταν άλλα 30 περιστατικά.

Στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, σε κατασκήνωση με παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών εντοπίστηκαν 20 θετικά παιδιά. Τα τρία ήταν από τη Λάρισα, το ένα από τον Βόλο και τα υπόλοιπα από άλλες περιοχές. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία ιχνηλάτησης προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο μεγάλη είναι η διασπορά που έχει γίνει στην κατασκήνωση. 

Τρία κρούσματα εντοπίστηκαν επίσης σε κατασκήνωση στο Καπανδρίτι, στην Αττική.

Στο Σοφικό Κορινθίας βρέθηκαν έξι κρούσματα μέχρι στιγμής. Τόσο τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά όσο και αυτά που ήταν στην ίδια ομαδα, απομονώθηκαν και αναχώρησαν από την κατασκήνωση. Διεξάγεται ιχνηλάτηση με ράπιντ και σελφ τεστ στα παιδιά και τους εργαζόμενους της κατασκήνωσης, για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων.

Στη συγκεκριμένη κατασκήνωση αυτή την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονταν περίπου 1.600 παιδιά ηλικίας 6 -15 ετών.

«Οι γονείς τους και οι κηδεμόνες τους εχουν ειδοποιηθεί, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, τηρούνται όλα όσα προβλέπονται και ορίζονται απο τον ΕΟΔΥ», δηλωσε στην ΕΡΤ ο υπεύθυνος της κατασκηνωσης κ. Σκούρας.

Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους των κατασκηνώσεων.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή