ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς

Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς

Αισθητά βελτιωμένη περιγράφει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα μέτωπα της φωτιάς στα Στύρα ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης.

«Η εικόνα είναι καλύτερη από ότι 3 ώρες πριν. Οι συχνές ρίψεις από αέρος αλλά και η τοποθέτηση των δυνάμεων στο έδαφος έχει περιορίσει τη φωτιά σε ένα κύριο μέτωπο στο χωριό Νιμπορειό που έχει εκκενωθεί», λέει ο αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 2 ελικόπτερα όπου σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη «κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στα μέτωπα της φωτιάς» και παράλληλα αναπτύσσονται οι δυνάμεις από εδάφους.

Σε ό,τι αφορά τα αεροσκάφη που πήραν μέρος στην κατάσβεση «αποσύρθηκαν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων» και όπως σημειώνει «περιμένουμε γύρω στις 8:00 το βράδυ να έχουμε ύφεση των ανέμων και έτσι θα μας δοθεί η δυνατότητα να χτυπήσουμε τα μέτωπα της φωτιάς και να περιορίσουμε τις καταστροφικές φλόγες».

Στην περιοχή σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη εκτός από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρωθεί από αρκετές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας συμμετέχουν ομάδες εθελοντών, υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα από τους Δήμους και την Περιφέρεια όπως επίσης και μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα ενώ η συγκεκριμένη έκταση στην οποία επεκτείνεται τώρα η φωτιά είχε καεί πάλι πριν από 14 χρόνια, το 2007. [Διαβάστε Αναλυτικά]

Διαβάστε: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

Πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας: Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα στα μέτωπα της φωτιάς-1

Βαρνάβας

Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η φωτιά στον Βαρνάβα είναι οριοθετημένη και πλήρως ελεγχόμενη. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, των Εθελοντικών ομάδων, της Πολιτικής Προστασίας και τα χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου.

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 51 πυρκαγιές, με την πιο σοβαρή στα Στύρα Ευβοίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές. Πάνω από τα Στύρα πέταξε με ελικόπτερο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Είναι δυσκολη μέρα με 6-7 μποφόρ», σημειώνοντας ότι «παραμένουμε σε επιφυλακή». [Διαβάστε αναλυτικά]