ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αύξηση των ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις – Εξειδικεύεται το πλαίσιο για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά το πλαίσιο για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ στο κομμάτι για τους υγειονομικούς θα δοθεί ένα γενικό περίγραμμα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αύξηση των ραντεβού μετά τις ανακοινώσεις – Εξειδικεύεται το πλαίσιο για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Tις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας θα εξειδικεύσουν στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για εμβολιασμούς και εστίαση

Εμβολιασμός ή άδεια άνευ αποδοχών για τους υγειονομικούς

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά το πλαίσιο για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ενώ στο κομμάτι για τους υγειονομικούς θα δοθεί απλώς ένα γενικό περίγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Αυγούστου και μετά οι εργαζόμενοι στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν θα έχουν εμβολιαστεί, θα τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών. 

Επίσης, σήμερα θα ανακοινωθούν τα κίνητρα για τους στρατιωτικούς και τους στρατεύσιμους, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ευνοϊκές μεταθέσεις και άδειες. «Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι από χθες, έχει παρατηρηθεί αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό στις κατηγορίες υποχρεωτικότητας, δεδομένων των κυρώσεων που θα επιβάλλονται σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν θέτοντας σε κίνδυνο ασθενείς ή ηλικιωμένους. 

Σχολιάζοντας την αντίδραση των κομμάτων στις χθεσινές ανακοινώσεις, οι ίδιες πηγές τονίζουν πως υπάρχει ένα παράδοξο, καθώς «από τη μια η κυβέρνηση κατηγορείται ότι καθυστέρησε να λάβει τα μέτρα κι από την άλλη ότι είναι διχαστικά».