Ιερώνυμος: Συνοδοιπόρος η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού

Ιερώνυμος: Συνοδοιπόρος η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού

Έκκληση Β. Κικίλια και Σ. Τσιόδρα στους ιεράρχες για συνεργασία κατά της πανδημίας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για κρίσιμη και χρήσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το τέλος της συνεργασίας της Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την Τρίτη σχετικά με την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε μετά την ενήμερωση της Ιεράς Συνόδου ο κ. Κικίλιας, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να τονίσει και η επίσημη Εκκλησία την αναγκαιότητα των εμβολιασμών.

Ιερώνυμος: Συνοδοιπόρος η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού-1

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος έκανε λόγο για μια «χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα».

«Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. «Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας», σημείωσε, ενώ έκανε λόγο για πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις εκ μέρους των ιεραρχών.

Ιερώνυμος: Συνοδοιπόρος η Εκκλησία στην προσπάθεια για το καλό του λαού-2

«Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

«Θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ χρήσιμο, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή της μεγάλης διασποράς του ιού στην κοινωνία μας, να συζητηθεί ο υποστηρικτικός ρόλος από την Ιεραρχία στο πλήρωμα της Εκκλησίας και φυσικά εμείς παραμένουμε συνοδοιπόροι με την Εκκλησία στην αναζήτηση της αλήθειας», πρόσθεσε. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή