ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά – Εκκενώθηκε το χωριό Κοκκάρι

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά – Εκκενώθηκε το χωριό Κοκκάρι

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά η οποία κατακαίει από το μεσημέρι δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες της Σάμου, με την πυροσβεστική να εκκενώνει προληπτικά κάποια ξενοδοχεία και το χωριό Κοκκάρι.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρά επίγεια και εναέρια μέσα. Στο έδαφος βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, αλλά και εθελοντές με πέντε οχήματα και βυτιοφόρα των Δήμων του νησιού. Ας σημειωθεί ότι στη Σάμο πνέουν άνεμοι εντάσεως 3 – 5 μποφόρ.

Από αέρος συνδράμουν 3 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη (2 Canadair CL-415 και το ρωσικό Beriev-200).

Με επείγουσα ανακοίνωση του ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και επειδή η πυρκαγιά πλησιάζει σε σημείο υδροδότησης καλεί για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ