Φωτιά στη Σάμο: Σε δύσβατη περιοχή το μέτωπο

Φωτιά στη Σάμο: Σε δύσβατη περιοχή το μέτωπο

Σε δύσβατη περιοχή, προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου, μαίνεται η δασική πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι στους Βουρλιώτες Σάμου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δύσβατη περιοχή, προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου, μαίνεται η δασική πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι στους Βουρλιώτες Σάμου.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία μεγάλου μετώπου στην περιοχή, η οποία είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η φωτιά δεν απειλεί επί του παρόντος κατοικημένες περιοχές, ωστόσο προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κατοικίες στη περιοχή Άγιος Φανούριος, στο Κοκκάρι.

Η φορά των ανέμων ανησυχεί ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, δεδομένου ότι με τη δύση του ηλίου καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΚΑΕΕ) βρίσκεται στη Σάμο για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, με επείγουσα ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάλεσε για την ελάχιστη χρήση πόσιμου νερού στην ευρύτερη περιοχή του Κοκκαρίου καθώς και στην πόλη της Σάμου, με τη φωτιά να προσεγγίζει σε σημείο υδροδότησης.

Με δήλωση του στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, Ιωάννης Σταμούλης, συντονιστής Επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Κρήτη με έδρα τη Σάμο χαρακτήρισε «δύσκολη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί». Όπως είπε «είναι διάσπαρτες οι εστίες της πυρκαγιάς στους Βουρλιώτες, και η πυρκαγιά λόγω των ανέμων έχει κατεύθυνση νότια, προς το βουνό».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ–ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

2.794 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 132 διασωληνωμένοι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή