Ενεργός συμμετοχή ακροδεξιών στην πορεία των αντιεμβολιαστών

Ενεργός συμμετοχή ακροδεξιών στην πορεία των αντιεμβολιαστών

Οι αναρτήσεις διαφόρων ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν μας αφανίσουν και δεν μας αντικαταστήσουν πλήρως από τις ισλαμικές, αφροασιατικές μάζες, που τις φέρνουν, τις επιδοτούν, τις αθωώνουν για κάθε έγκλημα και φυσικά δεν τις μπολιάζουν. Ο μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για τον ελληνικό λαό είναι η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα και όχι ο ιός που σου προβάλλουν… ΣΗΚΩ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑ». Ενεργό συμμετοχή στο προχθεσινό, μαζικό συλλαλητήριο κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχαν άτομα και ομάδες από τον χώρο του ακροδεξιού εξτρεμισμού, που με αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα καλούσαν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. 

Στην προχθεσινή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας συμμετείχαν, σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, 7.000-8.000 διαδηλωτές. Οι περισσότεροι από αυτούς, περίπου 5.000, έδωσαν το «παρών» αρχικά στην πλατεία Ομονοίας, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα που είχε απευθύνει ο γιατρός Φαίδων Βόβολης, επικεφαλής κινήματος που αντιτίθεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Οπως επιβεβαιώνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που είχαν την ευθύνη για την ομαλή έκβαση της κινητοποίησης, οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το Σύνταγμα μέσω της οδού Σταδίου και μετά την επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή, στις 8.30 μ.μ. αποχώρησαν.

Διαφορετική περιγράφεται η σύνθεση των περίπου 1.500 ατόμων που έδωσαν το «παρών» στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος. Αυτό προκύπτει από αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και επιβεβαιώνουν τα στελέχη των υπηρεσιών Ασφαλείας. Οι τελευταίοι αναφέρουν ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν 500-600 άτομα από τον ακροδεξιό – εξτρεμιστικό χώρο. Οργάνωση που κινείται στον χώρο της άκρας Δεξιάς απηύθυνε κάλεσμα μέσω του Instagram για συμμετοχή στο συλλαλητήριο χρησιμοποιώντας το εξής σύνθημα: «Υποχρεωτικά εμβολιασμένοι – της δημοκρατίας σκλάβοι υποταγμένοι. 14 Ιουλίου Σύνταγμα, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ».

Από τον λογαριασμό της ίδιας ομάδας ξεχωρίζει ανάρτηση και για τα δολοφονημένα (Νοέμβριος 2013) μέλη της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη. Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απηύθυνε εθνικιστική ομάδα με έδρα τους Αμπελοκήπους. «Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, όχι στα νέα μέτρα, ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ» ανέφερε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα. Στον ίδιο λογαριασμό υπήρχαν αναρτημένες εικόνες από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, με σύνθημα «Υπερασπίσου τη γη σου, λευκή υπερηφάνεια». Το όνομα της ομάδας παραπέμπει στο σύνθημα «Defend Europe» που έχει υιοθετήσει το κίνημα των «ταυτοτιστών» ή «Κίνημα της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας». Πρόκειται για ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κίνημα με υποστηρικτές κυρίως στη Γερμανία και στην Αυστρία. Δυναμικό «παρών», τέλος, έδωσαν και μέλη ακροδεξιάς – εξτρεμιστικής οργάνωσης τα οποία φέρεται να είχαν συμμετοχή στα επεισόδια στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το λεγόμενο «Μακεδονικό». Στην ιστοσελίδα τους ανήρτησαν φωτογραφίες και κείμενο στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Ο εμβολιασμός δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικός και αυτό διατρανώσαμε σήμερα. Η ομάδα μας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα από νωρίς στο κέντρο της Αθήνας. Στεκόμαστε απέναντι στον μιντιακό βομβαρδισμό. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν ανταποκρίνεται στα θέλω του Εθνους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή