Φωτιά στη Σάμο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Νέες ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων (εικόνες)

Φωτιά στη Σάμο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Νέες ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων (εικόνες)

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις των πυροσβεστών στην πυρκαγιά της Σάμου, η οποία κατακαίει δασική έκταση από το μεσημέρι της Πέμπτης. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες.

Λίγο νωρίτερα, ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Π.Σ., ενώ αποβιβάστηκαν στο νησί τα πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματά τους, που αναχώρησαν από Πειραιά χθες το βράδυ με το πλοίο «AQUA JEWEL» της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS, η οποία προσφέρθηκε για την δωρεάν ακτοπλοϊκή μεταφορά των πυροσβεστικών δυνάμεων, μετά από επικοινωνίες με το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, το υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Φωτιά στη Σάμο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Νέες ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων (εικόνες)-1

Συνολικά επιχειρούν, 162 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 39 οχήματα και περιοδικά οι δυνάμεις αεροπυρόσβεσης, με 5 Α/Φ (4 CL 415 και το Beriev-200) και 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. 

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, προληπτικά εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και κατοικίες στην περιοχή Άγιος Φανούριος, στο Κοκκάρι,ενώ το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα όλη τη νύχτα οι κάτοικοι των περιοχών Βουρλιώτες, Κοκκάρι, Καμάρα, Μυτιληνιοί, Μαυρατζαίοι.

Φωτιά στη Σάμο: Πολλές διάσπαρτες εστίες – Νέες ενισχύσεις των πυροσβεστικών δυνάμεων (εικόνες)-2

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Επικράτειας, ενώ το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ενεργοποιηθεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι, θα ενισχυθούν επιπρόσθετα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 42 πυροσβέστες που θα μεταφερθούν με αεροσκάφος της ΓΓΠΠ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη στη Σάμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή