ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ για τους φοιτητές

Κεραμέως: Εμβολιαστικά κέντρα στα ΑΕΙ για τους φοιτητές

Τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στα πανεπιστήμια για να εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στο ραδιόφωνος του ΣΚΑΪ, η κ. Κεραμέως τόνισε πως απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι η δια ζώσης εκπαίδευση.

Η ίδια πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα συζητηθεί έντονα το θέμα του περαιτέρω εμβολιασμού των εκπαιδευτικών που σήμερα φτάνει στο 75 % και μετά θα αποφασιστεί σε συνεργασία με τους επιστήμονες αν θα ληφθεί απόφαση να γίνει υποχρεωτικός.

Όπως είπε, συζητείται και για το τι θα γίνει με τους φοιτητές και ένα από τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί είναι να λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα σε όλα τα κάμπους των ΑΕΙ για εμβολιάζονται επιτόπου οι φοιτητές.

Δήλωσε, επίσης, ότι στη συνάντηση που θα έχει με του πρυτάνεις θα εξετάσουν τρόπους για τη δια ζώσης εκπαίδευση των φοιτητών. Δεν είναι επιλογή μας οι ανεμβολιαστοί φοιτητές να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης -ανέφερε- «αλλά να προσέρχονται στην διδασκαλία με rapid test ή μοριακά και όχι self -tests.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως είναι σημαντικό ότι άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των μαθητών άνω των 15 ετών και συζητείται να αρχίσει ο εμβολιασμός και για τους μαθητές από 12 ετών.