ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Σήμερα η απολογία

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Σήμερα η απολογία

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο 30χρονος που ομολόγησε ότι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής σκότωσε στη Φολέγανδρο την 26χρονη Γαρυφαλλιά Ψαράκου, με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Στην απολογία του ενώπιον των αστυνομικών είχε ομολογήσει ότι κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού έσπρωξε την 26χρονη κοπέλα σε απόκρημνο σημείο του νησιού, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στη θάλασσα και να καταλήξει συνεπεία πνιγμού. 

Σύμφωνα, πάντως, με την ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, η σορός της άτυχης κοπέλας, πλην των κακώσεων που πιθανότατα προκλήθηκαν κατά την πτώση στα βράχια, έχει και άλλες που χρίζουν περαιτέρω έρευνας. Ζήτησε επιπλέον φωτογραφικό υλικό από το σημείο του φονικού, καθώς η κοπέλα έφερε μώλωπα στο πρόσωπο, εύρημα που δημιουργεί υπόνοιες ότι ο 30χρονος την κτύπησε πριν τη σκοτώσει.

Ο κατηγορούμενος είπε στην απολογία του ότι ο διαπληκτισμός που οδήγησε στη δολοφονία ξεκίνησε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα επειδή πήραν λάθος δρόμο προς την περιοχή της Λυγαριάς. Ισχυρίσθηκε ακόμη ότι η άτυχη κοπέλα τον «μείωνε», γεγονός που του είχε προκαλέσει εκνευρισμό.

Η 26χρονη κηδεύθηκε χθες στο Βέλο Κορινθίας, από όπου καταγόταν. Συγγενείς και φίλοι κρατούσαν έξω από την εκκλησία πανό με το σύνθημα «Οχι άλλη Γαρυφαλλιά».