ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Freedom pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Ανοίγει σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα «freedom pass» για την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν

Freedom pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για το voucher των 150 ευρώ

Ανοίγει σήμερα, Τρίτη 20 Ιουλίου, η πλατφόρμα «freedom pass» για την ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ στους νέους 18-25 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν.

Oι νέοι ηλικίας από 18-25 ετών θα μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr και να υποβάλουν αίτηση προκειμένου να τους χορηγείται η οικονομική ενίσχυση των 150 ευρώ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Freedom pass: Πώς θα εκδίδεται, πού θα χρησιμοποιείται

Βασική προϋπόθεση είναι όσοι έχουν γεννηθεί από το 1996-2003 να έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή να έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Όπως δήλωσε o υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρρακάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, χθες Δευτέρα, οι νέοι θα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους με τους κωδικούς taxisnet. Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει κωδικούς θα πρέπει να πάει στο ΚΕΠ.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Freedom Pass: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 150 ευρώ – Πότε θα εφαρμοστεί

«Από κει και πέρα ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δύο ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός» πρόσθεσε.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Blue Star Ferries – Hellenic Seaways: Εκπτώσεις 50% στους κατόχους «Freedom Pass»

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός, δηλαδή θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου, e-shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι, κινηματογράφος, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις κ.ά.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Freedom Pass: Πέντε νέοι αξιολογούν την «κάρτα ελευθερίας»

Τελευταίες ειδήσεις