Εμβολιαστικά κέντρα μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων

Εμβολιαστικά κέντρα μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων

Σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές να εμβολιαστούν

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα πανεπιστήμια σχεδιάζει η κυβέρνηση, ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές που θα επιστρέψουν στα ΑΕΙ να εμβολιαστούν. Αυτό ανέφερε (Mega Channel) χθες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι έχει ζητηθεί από τα ΑΕΙ να υποδείξουν τοποθεσίες, ώστε να σχεδιαστεί τις επόμενες εβδομάδες η δημιουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Από την πλευρά της η Σύνοδος Πρυτάνεων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης διά ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022. Μάλιστα, τόνισε ότι με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. 

Παράλληλα, την προσπάθειά του προκειμένου να εμβολιαστούν οι φοιτητές του, και κατ’ επέκταση οι νέοι, εντείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα, το ΕΚΠΑ έφτιαξε spot για την ανάγκη των εμβολιασμών. «Βγαίνουμε έξω σήμερα, ερχόμαστε πιο κοντά με ασφάλεια και αφήνουμε τον κορωνοϊό στο χθες! Εμβολιαζόμαστε όλοι και όλες τώρα. Είναι στο “χέρι” μας», το μήνυμα του spot που παρουσιάζει η «Κ».

Για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά το ΕΚΠΑ έχει αποφασίσει ελευθέρας στα μαθήματα για τους εμβολιασμένους φοιτητές. Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος σε ανακοίνωσή της που υπογράφεται από τον πρύτανη του ιδρύματος Θάνο Δημόπουλο, ορίζει ότι τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές, οι ανασκαφές και η πρακτική άσκηση των φοιτητών θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης. Οσο για την πρόσβαση στους χώρους των μαθημάτων (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια κ.λπ.) και στις γραμματείες θα πραγματοποιείται με χρήση μάσκας και θα επιτρέπεται σε εμβολιασμένους ή σε άτομα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ή PCR test.

Την ίδια στιγμή, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών όσον αφορά τo ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς. «Είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε στη διά ζώσης εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες. Συζητάμε διάφορους τρόπους για το πώς θα φτάσουμε σε αυτό. Δεν μπορώ να κάνω ακόμη ανακοινώσεις. Τα συζητάμε όλα αυτά με τους ειδικούς. Ολα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε η κ. Κεραμέως, προσθέτοντας πως οι συζητήσεις θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή