Φολέγανδρος: Την Πέμπτη η απολογία του 30χρονου

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη η απολογία του 30χρονου

Αποδοκιμάστηκε από πολίτες που συγκεντρώθηκαν έξω από το Πρωτοδικείο Νάξου

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 30χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της συντρόφου του, Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, την προηγούμενη Παρασκευή στη Φολέγανδρο. Μεταφέρθηκε χθες το πρωί στον ανακριτή συνοδευόμενος από τον συνήγορό του Γιάννη Βλάχο, ο οποίος ζήτησε και πήρε νέα 48ωρη προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τον φάκελο της δικογραφίας. 

Κατά τη μεταγωγή του φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν έξω από το γραφείο του ανακριτή «συλλυπητήρια και καλή δύναμη στην οικογένεια της Γαρυφαλλιάς», ενώ έξω από το Πρωτοδικείο Νάξου είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που τον αποδοκίμασαν. Ο συνήγορός του, κ. Βλάχος, τόνισε ότι έχει ρητή εντολή από την οικογένεια του 30χρονου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση και πρόσθεσε ότι στο νησί βρίσκονται και οι γονείς του καθ’ ομολογίαν δράστη, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι. Μερικές ώρες νωρίτερα, ο κ. Βλάχος είχε υποστηρίξει ότι η υπόθεση έχει «ψυχοπαθολογικό υπόβαθρο», δήλωση που ίσως να υποδεικνύει και την τακτική που ενδέχεται να ακολουθήσει κατά την υπεράσπιση του 30χρονου.

Μιλώντας χθες στην «Κ» ο κ. Βλάχος περιέγραψε όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας της 26χρονης, το μεσημέρι της Παρασκευής. Είπε ότι το ζευγάρι είχε συχνούς τσακωμούς τις τελευταίες ημέρες των διακοπών του, καθώς και ότι την ημέρα του φόνου και ενώ μόλις είχαν αποχωρήσει από την παραλία της Λυγαριάς λογομάχησαν. «Στη διάρκεια του καβγά, ο Δημήτρης έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο κατέληξε στα βράχια», δήλωσε ο κ. Βλάχος. Υποστήριξε ακόμα ότι ποτέ στο παρελθόν ο 30χρονος δεν είχε ασκήσει βία στην άτυχη κοπέλα, καθώς και ότι δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες χτύπησε την 26χρονη πριν τη σπρώξει στον γκρεμό. Κατάτην έρευνα του ιατροδικαστή, πάντως, εντοπίστηκαν μώλωπες στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου. Εύρημα που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο καθ’ ομολογίαν δράστης να τη γρονθοκόπησε πριν τελικά τη σπρώξει στο κενό.

Από την πλευρά του ο συνήγορος τηςοικογένειας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, Αλέξης Κούγιας, κατηγόρησε την υπεράσπιση του κατηγορουμένου λέγοντας ότι τονεμφανίζει ως ψυχοπαθητική προσωπικότητα, για να έχει ευμενή ποινική μεταχείριση, μη σεβόμενος τον πόνο και την αγανάκτηση της οικογένειας για την αδιανόητη απώλεια. Είπε ακόμα ότι ο 30χρονος εξαφανίστηκε μετά το έγκλημα για 28 ώρες, διάστημα κατά το οποίο ο κ. Κούγιας εκτίμησε ότι ο φερόμενος ως δράστης επικοινώνησε με δικηγόρο. Χθες στην «Κ» σχολίασε δηκτικά και το γεγονός ότι λίγο μετά τον φόνο ο 30χρονος απενεργοποίησε, όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας, όλους τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή