ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με επιπλέον 28 οχήματα

ΕΛ.ΑΣ.: Αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με επιπλέον 28 οχήματα

Η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 28 νέα οχήματα που εντάσσονται στο «στόλο» της. Ειδικότερα, πρόκειται για 20 επιβατικά, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες και έξι φορτηγά αγροτικού τύπου.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020, του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης 2014-2020 και μέσω παραχώρησης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο αναλυτικά αποκτήθηκαν:

  • 10 επιβατικά οχήματα, ελεύθερου χρωματισμού,
  • 10 επιβατικά οχήματα, ελεύθερου χρωματισμού, για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων,
  • 2 δίκυκλες μοτοσυκλέτες, υπηρεσιακού χρωματισμού και
  • 6 φορτηγά αγροτικού τύπου, συμβατικού χρωματισμού.

Από τα συγκεκριμένα οχήματα, τα 19 προορίζονται για την κάλυψη αναγκών φύλαξης και λειτουργίας προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης, ένα για τις ανάγκες του Τμήματος Διαχείρισης Εγκαταστάσεων Κράτησης και Επιστροφών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης ενώ οι δύο μοτοσικλέτες προορίζονται για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά. Τα υπόλοιπα θα δοθούν για κάλυψη αναγκών του Σώματος.

Όπως σημειώνει το αρχηγείο της ΕΛΑΣ «το 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων, ενώ πρόσφατα παρελήφθησαν επιπλέον 326 οχήματα. Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».