Παγώνη: Ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid

Παγώνη: Ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid

Ο μεγάλος όγκος του κύματος που συνεχίζουν να οδηγούν οι νέοι ανεμβολίαστοι έχει ως συνέπεια την αύξηση των νοσηλειών περιστατικών COVID-19, η οποία θέτει για άλλη μία φορά σε εγρήγορση τα νοσοκομεία. 

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα ανοίγουν ξανά ολόκληρες κλινικές Covid, που είχαν κλείσει, καθώς οι εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία αυξάνονται, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι εισαγωγές «από πέντε έγιναν 45 σε επτά ημέρες», σύμφωνα με την ίδια. Γεγονός το οποίο δείχνει «ότι δεν πάμε καθόλου καλά και αν δεν εμβολιαστούμε κανένας δεν ξέρει το μέλλον μας», επεσήμανε η κ. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εκτίμησε, δε, ότι το σύστημα Υγείας θα αρχίσει να πιέζεται, ωστόσο, όχι σε επίπεδο ΜΕΘ ακόμη. «Οι ανεμβολίαστοι από 50 και πάνω δεν θέλουν και πολύ για να φτάσουν στη ΜΕΘ και με ένα υποκείμενο νόσημα. Αυτά δεν είναι προσωπικές μας απόψεις είναι επιστημονικά δεδομένα και μελέτες», σημείωσε.

Κληθείσα να απαντήσει εάν φέτος θα κάνουμε ρεβεγιόν, η κ. Παγώνη ανέφερε «Αν οι εμβολιασμένοι δεν φτάσουν στο 80% στα τέλη Αυγούστου και επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις του καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη για τέλος Δεκεμβρίου, δεν χρειάζεται να ρωτάτε τίποτα, θα ερμηνεύετε μόνοι σας την εξέλιξη των γεγονότων».

«Εάν το τείχος ανοσίας χτιστεί έως τον Δεκέμβριο, θα γίνει “χαμός” στα νοσοκομεία τον Οκτώβριο», πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Διαβάστε επίσης⇒ Μύκονος: Αίρονται τα περιοριστικά μέτρα

Σημειώνεται ότι η χώρα βιώνει το τέταρτο πανδημικό κύμα των ανεμβολίαστων, με το 95% όσων νοσούν σήμερα από την COVID-19 και το 99% όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι. Τη στιγμή που παραμένει έντονη η συζήτηση για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, μία νέου τύπου υγειονομική ανισότητα γίνεται όλο και πιο εμφανής: οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ λιγότερες πιθανότητες να μολυνθούν, να μολύνουν άλλους, να νοσήσουν και να νοσήσουν βαριά. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, «εάν ένας φορέας του στελέχους “Δέλτα” που είναι εξαιρετικά μεταδοτικό συναντηθεί με μία παρέα 20 ατόμων εκ των οποίων οι μισοί είναι ανεμβολίαστοι, έχει τη δυνατότητα να μολύνει τους 10 ανεμβολίαστους, αλλά μόνο έναν από τους εμβολιασμένους».

Ο μεγάλος όγκος αυτού του κύματος που συνεχίζουν να οδηγούν οι νέοι ανεμβολίαστοι έχει ως συνέπεια την αύξηση των νοσηλειών περιστατικών COVID-19, η οποία θέτει για άλλη μία φορά σε εγρήγορση τα νοσοκομεία. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή