Συλλαλητήριο το απόγευμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

Συλλαλητήριο το απόγευμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα, ζητούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ) καθώς και σωματεία γονέων. «Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο αντιμετωπίζει το σχολείο ως επιχείρηση, διευρύνει τις μορφωτικές ανισότητες και υποβαθμίζει τον ρόλο του εκπαιδευτικού. Είναι πρόκληση, τη στιγμή που φουντώνει το 4ο κύμα πανδημίας, η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να καθησυχάζουν πως όλα είναι έτοιμα για τον Σεπτέμβριο.

Τίποτα από όσα χρειάζεται και ζητάει η εκπαιδευτική κοινότητα από την πρώτη στιγμή για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία δεν έχει γίνει», λέει μεταξύ άλλων η ΔΟΕ. «Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου», προσθέτει η ΟΛΜΕ. Οι αντιδρώντες έχουν προγραμματίσει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή