ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια, σε επιφυλακή οι κάτοικοι εννέα οικισμών

Στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον έξι κατοικίες σε Ελεκίστρα και Σούλι Αχαΐας, τη στιγμή που οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα

Πύρινα μέτωπα στην Αχαΐα: Κάηκαν σπίτια, σε επιφυλακή οι κάτοικοι εννέα οικισμών

Στις φλόγες παραδόθηκαν τουλάχιστον έξι κατοικίες σε Ελεκίστρα και Σούλι Αχαΐας, τη στιγμή που οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη για να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά στην Ελεκίστρα το βράδυ βρισκόταν σε ύφεση, ωστόσο σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη Δροσιά, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται δύσκολη.

Νωρίτερα, εκτός της Δροσιάς, εκκενώθηκε και το χωριό Πτέρη, με την πυρκαγιά να φτάνει στα πρώτα σπίτια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε επιφυλακή για να εκκενώσουν τα σπίτια τους εφόσον χρειαστεί βρίσκονται οι κάτοικοι ακόμη εννέα χωριών σε Αχαΐα και Ηλεία. Ειδικότερα, ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των περιοχών Κάτω Δροσιά, Πηγάδια, Μπαράκες, Σκιαδά, Ξηροχώρι, Σταυροδρόμι, Σκούρας, Καρδάσι, και Καρπετάκι Αγίας Τριάδας.

Κατά το ίδιο μέσο, οι κάτοικοι στο Σούλι Αχαϊας βγήκαν στους δρόμους έπειτα από κάλεσμα των αρχών για να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους.

Τονίζεται ότι για λόγους ασφαλείας έκλεισε τμήμα της εθνικής οδού Πατρών – Τρίπολης, από τα Κριθαράκια μέχρι την κοινότητα Πανόπουλου.

Πάτρα: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές

Σημειώνεται πως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας υγειονομικές δομές και ΕΚΑΒ στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, τέθηκε σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.

Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε  άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Έκτακτη σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο επιχειρησιακό κέντρο των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Πάτρα, κατά την οποία έγινε αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με τις δύο πυρκαγιές σε Ελεκίστρα και Δροσιά, αλλά και ο συντονισμός δράσεων για τη συνέχεια.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, «οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και των άλλων αρχών ασφαλείας, μαζί με την αυτοδιοίκηση και φυσικά, τους εθελοντές και τους ίδιους τους πολίτες, πέτυχαν να αποσοβήσουν πολλές και μεγάλες καταστροφές, ενώ η μάχη συνεχίζεται και δεν θα σταματήσει μέχρι να ξεπεραστεί οριστικά ο κίνδυνος».

Παράλληλα, τόνισε ότι «όλοι μαζί θα σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μείζον σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ανθρώπινη ζωή και αυτή πρέπει να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Τελευταίες ειδήσεις