Φωτιά στο Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – 46 πυρκαγιές σε 24 ώρες στη χώρα

Φωτιά στο Θύριο Αιτωλοακαρνανίας: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης – 46 πυρκαγιές σε 24 ώρες στη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Θυρίου, του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Θυρίου, του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν το μέτωπο της φωτιάς έχουν ενισχυθεί και αποτελούνται 80 πυροσβέστες με 24 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι την δύση του ηλίου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200, καθώς και δύο ελικόπτερα.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

46 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 46 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 734 πυροσβέστες με 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 310 οχήματα, τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη (1 CL215, 2 PZL, Beriev-200). Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή