Β. Παπαευαγγέλου: Εκρηκτικός συνδυασμός ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ανεμβολίαστα παιδιά

Β. Παπαευαγγέλου: Εκρηκτικός συνδυασμός ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ανεμβολίαστα παιδιά

Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και ανεμβολίαστων παιδιών, θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό ο οποίος θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές, δήλωσε η καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα περιβάλλον ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών και ανεμβολίαστων παιδιών, θα έχουμε έναν εκρηκτικό συνδυασμό ο οποίος θα μπορούσε να φέρει πολλές συρροές, δήλωσε αναφερόμενη στα σχολεία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι το self-test είναι σημαντικό όπλο που πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου από το φθινόπωρο στα σχολεία.

«Σαν εσωτερικός χώρος τα σοκάκια της Μυκόνου»

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα στα νησιά, επεσήμανε ότι τα σοκάκια της Μυκόνου το βράδυ, λόγω συνωστισμού, είναι σαν εσωτερικός χώρος, συνεπώς πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Σαρωτικοί έλεγχοι από ΕΛ.ΑΣ. στα «κόκκινα» νησιά

Ξεκαθάρισε ότι «οριζόντια να βάλουμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους δεν έχει συζητηθεί, αλλά ενδεχομένως να το εισηγηθούμε το χειμώνα ή με μεγάλη αύξηση κρουσμάτων». «Ποτέ δεν είχαμε πει να βγει η μάσκα από τους εσωτερικούς χώρους, είτε για ανεμβολίαστους είτε για εμβολιασμένους» υπενθύμισε.

Ως προς την κατάσταση στα νοσοκομεία, είπε ότι υπάρχει σταδιακή αύξηση σε νοσηλείες και ΜΕΘ.

Αναφορικά με την τρίτη δόση εμβολίου που χορηγείται σε άτομα άνω των 60 στο Ισραήλ, ανέφερε ότι «έχει αρχίσει η κουβέντα και στην Ελλάδα το συζητάμε στην εθνική επιτροπή εμβολιασμών, πρώτη προτεραιότητα είναι τα ευάλωτα άτομα, δηλαδή τα ανοσοκατεσταλμένα, το επεξεργαζόμαστε, και μέσα στον Αύγουστο θα εισηγηθούμε σχετικά».

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Υπενθυμίζεται ότι άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού τα παιδιά από 12 έως 15 ετών, μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών (12 με 17 ετών) γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί.

Επίσης, το ραντεβού του παιδιού μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή