Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί την «κούρσα» της πανδημίας στην Ευρώπη – Ξεπεράστηκε το ορόσημο των 60 εκατ. κρουσμάτων

Κορωνοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί την «κούρσα» της πανδημίας στην Ευρώπη – Ξεπεράστηκε το ορόσημο των 60 εκατ. κρουσμάτων

Παρατηρείται «άλμα» στις νέες μολύνσεις

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το όριο των 60 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό, ξεπέρασε από την έναρξη της πανδημίας η Ευρώπη, με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε Γαλλία και Ιταλία να παρουσιάζει ραγδαία αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, παρατηρείται «άλμα» στις νέες μολύνσεις σε μερικούς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών.

Ο Δρ Ντόριτ Νίτζαν, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατομμύρια θάνατοι και πρόσθεσε: «Το τέλος της πανδημίας είναι ακόμα στον ορίζοντα».

Τα κρούσματα σε μερικές από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης εξακολουθούν να αυξάνονται, σύμφωνα με τους FT και συγκεκριμένα, ο μέσος όρος την τελευταία εβδομάδα στην Ιταλία αυξήθηκε από 726 ανά ημέρα στις αρχές του περασμένου μήνα, σε 5.300 το Σάββατο.

Η μετάλλαξη Δέλτα οδηγεί την «κούρσα» της πανδημίας και στη Γαλλία, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται από 1.900 ανά ημέρα τον περασμένο μήνα σε σχεδόν 22.000.

Σύμφωνα με τους FT, sτην Ελλάδα, ο μέσος όρος κρουσμάτων αυξήθηκε σε περίπου 2.700 ημερησίως, ενώ στην Πορτογαλία καταγράφεται σταθεροποίηση.

Τέλος στην Ισπανία, τα κρούσματα ανά ημέρα παρουσιάζουν μικρή μείωση σε σχέση με την κορύφωση στα μέσα Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή