Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Μαριτσά

Φωτιά στη Ρόδο: Εντολή εκκένωσης του οικισμού Μαριτσά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων και των διάσπαρτων εστιών πυρκαγιάς που εξακολουθούν να καίνε δασική έκταση, εξακολουθούν να δίνουν μέχρι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές στο νησί της Ρόδου.

Λίγο μετά τις 20:00 οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η απόφαση πάρθηκε διότι μέχρι αυτή την ώρα, λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Διαβάστε ακόμη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές πρόκειται να μείνουν σε επιφυλακή όλη τη διάρκεια της νύκτας για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 34 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες στελέχη του Ε.Σ. και υδροφόρες των ΟΤΑ. Μέχρι τη δύση του ηλίου, από αέρος συνέδραμαν 6 ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως από το πρωί όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς ήταν σε ύφεση, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7.000 στρέμματα καμένης γης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή