ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Έως την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Έως την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Σύμφωνα με την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους αφορά το τμήμα του Περιαστικού Δάσους (Σέιχ-Σου), που περικλείεται από την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, την Επαρχιακή Οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Πανοράματος – Χορτιάτη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Ένα ενεργό μέτωπο – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

⇒ Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πώς εξαπλώθηκε η καταστροφική πυρκαγιά (βίντεο)

Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει επίσης μέχρι αύριο το πρωί και στο τμήμα της δασικής έκτασης Ωραιοκάστρου (δασόκτημα Ωραιοκάστρου), ενώ σε κατάσταση αυστηρής και αυξημένης επιτήρησης βρίσκονται τα δασικά συμπλέγματα του Δήμου Θέρμης, των Δ.Ε. Λαγκαδά και Δ.Ε. Σταυρού και του Δάσους Χορτιάτη.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πώς να προστατευτείτε από τον καπνό και τα αιωρούμενα σωματίδια

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Συναγερμός» από τον καπνό στην Αττική: Επιβλαβή σωματίδια στην ατμόσφαιρα

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «προς το παρόν στην Κεντρική Μακεδονία επικρατεί ηρεμία, με εξαίρεση τη φωτιά στην Ειδομένη». Για την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και στο Ωραιόκαστρο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασής της, ενώ για την εξέλιξη των καιρικών δεδομένων σχολίασε ότι αναμένονται τα καιρικά δελτία και οι προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα. «Προφανώς θα υπάρχουν πάλι υψηλές θερμοκρασίας ίσως λίγο χαμηλότερες αλλά και πάλι υψηλές, οπότε παραμένουμε σε επιφυλακή» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις